Students on Stage – 20 maart

Students on Stage is een concert, verzorgd door cursisten van Zing Je Eigen Lied. Het vindt dit jaar plaats op zondag 20 maart, vanaf 16.30 in De Brasserie van Het Paleis. Het wordt een zeer afwisselend programma, met liedjes van Jim Croce, Stevie Wonder, Adele, Postmodern Jukebox, Mel Tormé en vele anderen. Er is een soulful vrouwenkoor te beluisteren, solisten met backing vocals, vocal groups en natuurlijk solisten zonder backing vocals. We horen a capella-stukken, liedjes met alleen piano of gitaar en liedjes met een dampende band; grappige liedjes, melancholieke liedjes, swingende liedjes, en vooral heel veel mensen die plezier hebben in muziek maken en dat graag willen delen.

Het concert wordt gepresenteerd door Lelie Feldbrugge. Zij is cursiste van Zing Je Eigen Lied en zal tijdens deze Students on Stage zelf ook een lied zingen. De Students on Stage-band bestaat uit Feico Nijdam (bas), Jack Criens (drums), Koen Jongsma (gitaar) en Jan Meiborg (piano).

Guilty Pleasures – Sunday Open Mic – 28/2

Ook op zondag 28 februari kunnen we weer genieten van een Sunday Open Mic. Ik vind het leuk om af en toe een thema toe voegen aan deze middagen. Deels omdat dat wellicht een handvat geeft voor het kiezen van een lied, deels omdat ik hoop dat het uitnodigt tot het kiezen van wat meer uptempo repertoire. Ik snap waarom veel mensen ballads kiezen voor zo’n middag en dat is ook prachtig, maar af en toe wil je ook wel graag iets dat wat luchtiger is, of iets vrolijks, iets dat uitnodigt tot meeklappen en – zingen; je snapt wel waar ik heen wil. Vorig jaar hadden we de Sunny Open Mic in juni. Deze keer wil ik, met dank aan Sylvia, graag het thema Guilty Pleasures voorstellen. Ik hoop dat jullie een beetje in je verleden duiken en zo’n liedje opduikelen waar je misschien geen goede sier mee kon maken, maar waar je wel met heel veel plezier naar luisterde, op danste, mee meezong of dat je met veel succes geplaybackt hebt op een Bonte Avond; laten we er een vrolijke boel van maken!

De middag wordt geopend door een vocal group die qua naam in ieder geval heel goed bij het ondeugende van Guilty Pleasures past: ze noemen zich Miss Chief. Een groepje van 3 zangeressen met een voorkeur voor soul en aanverwante stijlen. De oplettende bezoeker heeft hen al wel eens kunnen bewonderen op een Open Mic.

Vocal Coaching Class – 24 januari – Het Paleis

Op zondag 24 januari kun je, voorafgaand aan de Sunday Open Mic, weer een Vocal Coaching Class o.l.v. Fenny Hoekstra volgen in Het Paleis: individuele zangles in een groepje. Van iedere deelnemer wordt verwacht dat hij of zij zelfstandig een lied voor de workshop voorbereidt. Je kunt ter plekke aangeven waar je aan wilt werken. Misschien kent het lied een deel dat technisch lastig is: te hoog of te laag, te hard of te zacht. Misschien kom je niet goed uit met je adem, of zijn er muzikale vragen over timing of vorm, of wil je oefenen hoe je het voor een publiek wilt brengen. Misschien heb je geen concrete vragen, maar vind je het toch fijn om feedback te krijgen. Of misschien wil je ervaren hoe het is om zangles te krijgen. Allemaal goede redenen om je op te geven voor deze zangworkshop van Zing Je Eigen Lied!

De workshop kost € 25 p.p. We beginnen om 13.30 uur.

Sunday Open Mic – 24 jan. 16 uur

Na een stop in december gaan we er in januari weer tegen aan met de Sunday Open Mic! Het format is inmiddels wellicht bekend: iedereen die het leuk vindt een liedje te zingen is welkom. Er is een pianist aanwezig om de vocalisten te begeleiden, je mag ook jezelf begeleiden of zelf iemand meenemen. Maar het blijft een vocale sessie! Mocht je graag met de aanwezige pianist willen samenspelen, dan is het belangrijk dat je goede bladmuziek meeneemt, in de juiste toonsoort. Als dat lastig voor je is kun je via het contactformulier contact met mij opnemen, wellicht kan ik je hiermee helpen.

Deze keer wordt er geopend door een bijzonder duo: Better 2gether, bestaande uit Charlotte de Jong (vocals) en Sten Jongsma (gitaar). De oplettende bezoeker heeft al eens met dit tweetal kennis kunnen maken, hetzij tijdens de Open Mic, hetzij via Facebook. Hun repertoire varieert van ‘Sexy and I know it’ tot ‘Make you feel my love’, met steeds een steady swingende Sten als basis en prachtige vocalen van Charlotte als topping. Na hun set is het open podium.

Graag tot 24 januari, 16 uur in De Brasserie van Het Paleis, Boterdiep 113, Groningen!

Fenny te gast bij Le Petit Theatre

Elke zaterdagavond vindt er in Le Petit Theatre, Turfsingel 18 in Groningen, een jazz-sessie plaats o.l.v. Felix Degenaar. Tot 21.30 heet het The Shugar Shack en kun je er heerlijk, duurzaam en toch niet duur, eten. Vanaf 21.30 is er sessie: de eerste set met een genodigde gast, daarna is het podium min of meer open, in overleg met Felix. Op zaterdag 16 januari ben ik de gast. Ik mag de eerste set verzorgen, samen met Felix Degenaar (piano) en Hans Lass (bas). Voor mij een goede gelegenheid om mijn repertoire eens wat op te poetsen en wat nieuwe dingen uit te proberen. Ik zou het leuk vinden als je komt luisteren.

Sunday Open Mic – 22 november Het Paleis

Zondag 22 november organiseert Zing Je Eigen Lied de laatste Sunday Open Mic van 2015! In december ligt het even stil vanwege de kerstvakantie. Vind je het leuk om een liedje te zingen voor een vriendelijk en belangstellend publiek? Vind je het leuk om te komen luisteren naar mensen die graag zingen? Had je aan het begin van dit jaar goede voornemens om meer het podium op te zoeken en heb je ze nog niet waargemaakt? Heb je binnenkort een optreden met je koor of een tentamen en wil je het podium alvast even uitproberen? Allemaal goede redenen om langs te komen! Als je van tevoren graag nog even aan je lied wilt werken: er is nog ruimte in de zangworkshop om half twee. Je kunt je hiervoor opgeven via een mail aan fenny@zingjeeigenlied.nl

Vincent Grit zal de middag begeleiden aan de piano. Er wordt geopend door een kleine vocal group, drie vrouwen die familie van elkaar zijn en samen een mooi repertoire brengen. Tip van de sluier: één van de zangeressen is Jessica Bos.  Zowel de workshop als de Open Mic staan onder leiding van Fenny Hoekstra. Je kunt je ter plekke opgeven. Deelname aan de workshop kost € 25, deelname aan de Open Mic is gratis.

Graag tot 22 november!

Fenny Hoekstra Kwartet – Terschelling

Op 9 en 10 januari speelt het Fenny Hoekstra Kwartet in het Strandhotel,  Badweg Formerum 4, Formerum (Terschelling). Dit is een prachtige locatie, bovenop een duin pal aan het strand, waar je heerlijk kunt eten en drinken. En jazz luisteren. Het kwartet bestaat deze aflevering uit Jack Criens (drums), Hans Lass (contrabas), Addy Scheele (piano) en Fenny Hoekstra (zang).

VET!! op WinterWelVaart

Op vrijdag 18 december zal VET!! in de binnenstad van Groningen van zich laten horen met een aantal kerstliedjes. Wel soulful, natuurlijk. Alle liedjes zijn speciaal voor VET!! gearrangeerd. We vertrekken rond 17.00 uur vanaf Huis de Beurs en zullen een aantal plekken in de binnenstad aandoen. Vervolgens mogen wij ons best doen om de sfeer te verhogen tijdens WinterWelVaart. We zullen daar rondlopen en her en der een liedje zingen. En daarna gaan we lekker uit eten.

Mood Swings – VET!! in concert

Zondagmiddag 29 november vanaf 15.30 in Plaza Danza: Mood Swings. Na het übervrolijke disco-concert heeft soulful vrouwenkoor VET!! behoefte aan wat meer variatie in emotie. We hebben gezocht naar liedjes die niet per se de romantische liefde tot onderwerp hebben. De onderwerpen die wel aan bod komen variëren van nieuwe schoenen tot het kunnen accepteren van een afscheid; van de liefde tussen grootouders en kleinkinderen tot het simpele genieten van een zonnige dag; van de kwetsbaarheid van de mens tot het verlangen om te zwieren op de dansvloer. Veel vrolijkheid en levenslust, maar ook plaats voor melancholie en ontroering. VET!! treedt op met een band.

We bieden ook nog een voorprogramma. Dit bestaat uit het duo Stan (gitaar) en Charlotte (zang). Twee jonge mensen, die weten wat zingen en swingen is.

De entree bedraagt € 7,–.

Zangworkshop 22 november

Zondag 22 november vanaf 13.30 uur, voorafgaand aan de Sunday Open Mic, organiseert Zing Je Eigen Lied een zangworkshop o.l.v. Fenny Hoekstra in Het Paleis. Het gaat om een Vocal Coaching Class: individuele zangles in een groepje. Je kunt tijdens deze workshop bijvoorbeeld werken aan presentatie, timing, dictie, vormvastheid, techniek, of elk ander onderwerp dat voor jou belangrijk is. Het is noodzakelijk je van tevoren op te geven, via het contactformulier op de site of via een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl. Deelname aan de workshop kost € 25,–, er is een maximum van 5 deelnemers.