Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

R.E.S.P.E.C.T. for Aretha

18 november 2018 @ 16:00 - 18:00

Aretha Franklin is mijn heldin. Ik heb haar nog nooit ontmoet, nog nooit live gezien en toch is zij van grote invloed op mijn leven. Op mijn 21ste verjaardag kreeg ik van iemand een plaat: Greatest Hits van Aretha Franklin. Ik kende haar niet en had een soort wantrouwen tegen dat soort compilaties, dus ik wist niet goed wat ik er van moest denken. Tot ik de plaat opzette en iemand hoorde zingen op een totaal unieke manier. Ik vond alles geweldig, de manier waarop bekende popliedjes opeens soul waren geworden, de stukken die ik nog niet kende, maar boven alles haar stem, die weergaloze stem waar je niet omheen kunt. Het kwam recht bij mij binnen.

Die bewuste plaat kan bijna niet meer afgeluisterd worden, zo grijs heb ik hem gedraaid. Hoeveel uren ik heb doorgebracht met luisteren naar Aretha, met meezingen, met tegen beter weten in af en toe proberen of ik die ene uithaal ook kan…ik zou het niet weten. Ik weet niet eens of ik dit vak zou hebben gekozen zonder die plaat. Dus ja, ik heb een enorm respect voor Aretha en haar talent.

Dat mag ik, samen met Jack Criens (drums), Hans Lass (bas), Vincent Grit (piano), Ilse Dollekamp (zang) en Marijke van Berkum (zang) laten horen tijdens het Aretha tribute in Le Petit Theatre. Het wordt niet een poging om Aretha te klonen; dat is toch tot mislukken gedoemd. Het wordt een poging om te laten horen hoe veelzijdig haar repertoire is en hoe blij ik van haar word, hoe zij door de jaren heen veel voor mij betekend heeft. En ik ben heel nieuwsgierig of er meer mensen zijn voor wie zij een grote invloed is, misschien heb jij daar een mooi verhaal over te vertellen?

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Tags:
, ,

Gegevens

Datum:
18 november 2018
Tijd:
16:00 - 18:00
Evenement Tags:
, ,