WORKSHOP MOEDERTJE BLUES


zangeres
zangeres
zangeres
zangeres

Moedertje Blues

De Blues staat aan de wieg van alle lichte muziek, daarom noem ik haar ‘moedertje’. In deze workshop gebruiken we het meest simpele bluesschema dat ik ken. Juist deze eenvoud, de herkenbaarheid van het schema en het feit dat dit schema voor de duur van de workshop vaststaat geeft heel veel ruimte aan de zanger(es) om vrij te zingen; je kunt veilig bij de melodie vandaan bewegen omdat je altijd hoort hoe je weer terug kunt komen. Zo ontstaat er steeds meer ruimte, die we gebruiken om ook aan ander repertoire een eigen opvatting te geven.

WANNEER KIES JE VOOR DEZE WORKSHOP?

Je kiest voor deze workshop als je je graag wat vrijer in een lied wilt kunnen bewegen. Je wilt bijvoorbeeld de oorspronkelijke uitvoering een beetje los kunnen laten en je eigen stempel zetten. Je wilt kunnen variëren met de melodie, eens een ander tempo proberen, de frasering aanpassen, kortom je wilt ruimte creëren voor je eigen opvatting.  Juist voor mensen die dit allemaal wel graag willen proberen, maar het ook een beetje eng vinden en graag wat houvast willen is dit een goede workshop.

VOOR WIE IS DIT EEN GESCHIKTE WORKSHOP?

Je moet voor deze workshop in staat zijn om zelfstandig een lied in te studeren. Tijdens het eerste deel van de workshop diepen we gezamenlijk het onderwerp uit en doen oefeningen om het ook aan den lijve te ervaren. Na de pauze zingen de deelnemers om de beurt het door hen ingestudeerde lied, waarbij we het geleerde meteen in praktijk brengen. Door deze individuele benadering is de workshop geschikt voor alle niveau’s, van beginner tot professional.