VETstival!! 14 april 2018

VET!! bestaat dit jaar 10 jaar. En dat willen we graag vieren! Dat gaan we uitgebreid doen en wel op zaterdag 14 april 2018. Nog niet eerder hebben we zo’n uitgebreid, feestelijk programma samengesteld. We hebben een mooie setlist met oud en nieuw repertoire, we hebben gastoptredens, we hebben onze vertrouwde en zeer gewaardeerde Koen en Han, uitgebreid met een bassist,  we hebben een dj en we hebben VET!!-gerelateerde activiteiten in de pauze; het wordt een groot feest!

Vanaf nu zal er via de FB-pagina (Popkoor VET) regelmatig nieuwe info over dit VETstival naar buiten komen. Dus hou ons in de gaten!

Twee koren op één avond – 10 feb. Platform

Op zaterdag 10 februari vanaf 20 uur kun je in het Platformtheater genieten van een mooi Valentijnsconcert van twee koren: de Estrella’s en VET!! Een romantisch en swingend concert, met liedjes over liefde.

De Estrella’s is een studentenkoor, ontstaan uit een cursus van de USVA. Het koor bestaat uit 24 prachtige jonge vrouwen en staat onder leiding van Wilfred Reneman. Zij bestaan inmiddels 7 jaar en hebben in die tijd al heel wat optredens gedaan. VET!! bestaat dit jaar 10 jaar en gaat dat uitgebreid vieren op zaterdag 14 april, waarover later meer.  VET!! is een soulful vrouwenkoor met veel soul, disco en aanverwante stijlen op hun repertoire.  Ze treden op met een kleine band, bestaande uit Koen Jongsma (gitaar) en Han Latupeirissa (percussie).

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur, alleen contant te betalen. Dit concert kost € 12,50 inclusief twee consumpties.

 

 

Students on Stage – 18 feb 2018

Op zondag 18 februari laten de cursisten van Zing Je Eigen Lied van zich horen tijdens Students on Stage! We hebben zangers en zangeressen, een band, een mooie zaal, een podium, een bar…..nu nog publiek en we zijn compleet! Dus we nodigen jou van harte uit om dit mee te maken.

Voor de cursisten is dit een belangrijke middag. Zingen onder de douche is ook fijn, je hoeft niet per se een podium op om te kunnen zingen. Maar: je leert nergens zoveel als op het podium! De spanning van ‘het echie’ kun je in de lesruimte niet nadoen. Bovendien krijgt zingen meer betekenis als je voor een publiek zingt en daadwerkelijk toehoorders hebt die je kunt raken of die je in beweging kunt brengen. En last but not least: hoe vaak krijg je de kans om met een profi band te repeteren en op te treden?

Voor het publiek wordt het een fantastische middag. Alle deelnemers zijn al weken bezig om hun beste beentje voor te zetten; om een goed liedje te kiezen, om alles uit het hoofd te leren, om ervoor te zorgen dat er iets te dansen is, maar dat er ook verstilde nummers tussen zitten; ze zijn bezig hun stem nog beter te leren kennen en in te zetten voor dit stuk, om hun zenuwen onder ogen te zien en de uitdaging aan te gaan, of juist om met veel voorpret de zoveelste editie waar ze aan meedoen tegemoet te zien, om hun meest eigen en daarom meest interessante versie te laten horen van wat ze willen brengen. En dit alles met die geweldige band en in die prachtige zaal:  Plaza Danza, Boterdiep 20A, Groningen.

Entree is € 7,50

Sunday Open Mic – 11 februari

Zondag 11 februari is de eerste Sunday Open Mic van 2018. Laten we daar vooral een mooie middag van maken! De middag wordt geopend door Engelien Sugijanto, die vier heel verschillende liedjes zal laten horen. Ze neemt een gitariste mee, er zijn backing vocals en natuurlijk is er een pianist om de middag te begeleiden: de onvolprezen Jan Meiborg. Daarna is het weer open podium. Ik hoop je te zien, in Brasserie Het Paleis, Boterdiep 113, Groningen, 16.00 uur. Tot dan!

Introductie – concert en groepsles in Baflo

Op vrijdag 19 januari a.s. om 20 uur geef ik samen met Cas Straatman (piano) een concert in Huize Stol-Vennema, Emmastraat 9 in Baflo.  Op deze manier wil ik mij graag voorstellen aan mensen uit Baflo en omgeving. Het concert wordt gevolgd door een groepsles, zodat iedereen alvast een idee kan krijgen over hoe zo’n les eruit kan zien. Vanaf februari ga ik namelijk in Huize Stol-Vennema een Introductiecursus Zang geven, bestaande uit 8 groepslessen en een presentatie. Het concert en de les op 19 januari zijn beide gratis. Er is één voorwaarde voor het bijwonen van de les: alle aanwezigen zingen mee :-). En natuurlijk kun je ook alleen het concert of alleen de les bijwonen.

De deuren van Huize Stol-Vennema gaan om 20.00 uur open, het concert begint rond 20.15, de groepsles rond 21.30. Huize Stol-Vennema is op 2 minuten loopafstand vanaf het station. Je kunt op de bonnefooi komen, je kunt je ook opgeven door een mail te sturen naar fenny@zingjeeigenlied.nl of het contactformulier op de site in te vullen.

Er zijn nog een paar plekjes over

Als je er wel eens over denkt om zangles te nemen, neem op zingjeeigenlied.nl dan eens een kijkje bij ‘Lesvormen’.  Als je graag persoonlijke aandacht wilt voor je eigen ontwikkeling, dan zijn individuele lessen de beste keuze. Tijdens deze lessen leer je je stem beter kennen, waardoor je gemakkelijker en gezonder kunt zingen. Ook leer je muzikale keuzes te maken, om je eigen opvatting te vinden en te laten horen. Er zijn nog een paar open plekken in het rooster, dus als je zin hebt kun je meteen aan de slag!

Je kunt ook kiezen voor les in een groepje, waarbij het vooral gaat om meerstemmig samen zingen. Dat kan een klein groepje zijn t0t zo’n 6 personen, maar er zijn ook twee koren waar je auditie voor kunt doen: VET!! en Singsational. VET!! is een soulful vrouwenkoor, dat al zo’n 10 jaar bestaat. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit soul en disco. Ze worden tijdens optredens begeleid door Koen Jongsma (gitaar) en Han Latupeirissa (percussie).  Singsational is een nieuw koor, dat nog maar een paar maanden bezig is. Hun repertoire bestaat op dit moment vooral uit pop en folk, al lonken we ook wel een beetje naar soul. Singsational zingt alles a capella, dus  verzorgt met haar stemmen de begeleiding. Mannen zijn ook welkom bij Singsational!

ZomerZangschool, maar dan in de herfst

De ZomerLesweek is verplaatst naar de herfstvakantie, de workshops van de ZomerZangschool zullen in de loop van het seizoen op een aantal zaterdagen plaatsvinden. Dit omdat de ZomerZangschool dit jaar in augustus helaas niet door kon gaan.

Van 23 tot en met 27 oktober kun je dus nog meedoen met de ZomerLesweek! Dit betekent dat je met stapelkorting elke dag een les kunt nemen van 45 minuten: elke volgende les wordt goedkoper. Zo kun je 5 lessen nemen voor slechts € 100! Minder lessen mag natuurlijk ook. Omdat de lessen elkaar snel opvolgen kunnen we goed voortborduren op de vorige les. Daarnaast is het een goede manier om kennis te maken met mij en mijn manier van lesgeven.  En het is natuurlijk gewoon lekker om even 5 dagen achter elkaar te zingen…

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar fenny@zingjeeigenlied.nl, door het formulier op de pagina ‘contact’ in te vullen of door te reageren op het evenement op Facebook.

Sunday Open Mic

Jaa, we gaan weer zingen! Vanaf zondag 8 oktober organiseert Zing Je Eigen Lied weer maandelijks de Sunday Open Mic: een open podium voor zangers en zangeressen in De Brasserie van Het Paleis, Boterdiep 118, Groningen. Voor iedereen die het leuk vindt om een liedje te komen zingen en natuurlijk voor iedereen die het leuk vindt om daarnaar te luisteren. Vanaf nu zijn we niet meer op de 4e, maar op de 2e zondag van de maand.

De middag begint om 16 uur met een openingsset van Zoë de Priester, een jonge jazz-zangeres uit Groningen. Aan de piano hebben we weer de onvolprezen Jan Meiborg. Kijk, we lopen allemaal eerst de 4 mijl, maar daarna gaan we als de wind naar Het Paleis, lekker zingen! Neem goede bladmuziek of een goede leadsheet mee en maak er met z’n allen weer een prachtige middag van!

Students on Stage – 20 maart

Students on Stage is een concert, verzorgd door cursisten van Zing Je Eigen Lied. Het vindt dit jaar plaats op zondag 20 maart, vanaf 16.30 in De Brasserie van Het Paleis. Het wordt een zeer afwisselend programma, met liedjes van Jim Croce, Stevie Wonder, Adele, Postmodern Jukebox, Mel Tormé en vele anderen. Er is een soulful vrouwenkoor te beluisteren, solisten met backing vocals, vocal groups en natuurlijk solisten zonder backing vocals. We horen a capella-stukken, liedjes met alleen piano of gitaar en liedjes met een dampende band; grappige liedjes, melancholieke liedjes, swingende liedjes, en vooral heel veel mensen die plezier hebben in muziek maken en dat graag willen delen.

Het concert wordt gepresenteerd door Lelie Feldbrugge. Zij is cursiste van Zing Je Eigen Lied en zal tijdens deze Students on Stage zelf ook een lied zingen. De Students on Stage-band bestaat uit Feico Nijdam (bas), Jack Criens (drums), Koen Jongsma (gitaar) en Jan Meiborg (piano).

Guilty Pleasures – Sunday Open Mic – 28/2

Ook op zondag 28 februari kunnen we weer genieten van een Sunday Open Mic. Ik vind het leuk om af en toe een thema toe voegen aan deze middagen. Deels omdat dat wellicht een handvat geeft voor het kiezen van een lied, deels omdat ik hoop dat het uitnodigt tot het kiezen van wat meer uptempo repertoire. Ik snap waarom veel mensen ballads kiezen voor zo’n middag en dat is ook prachtig, maar af en toe wil je ook wel graag iets dat wat luchtiger is, of iets vrolijks, iets dat uitnodigt tot meeklappen en – zingen; je snapt wel waar ik heen wil. Vorig jaar hadden we de Sunny Open Mic in juni. Deze keer wil ik, met dank aan Sylvia, graag het thema Guilty Pleasures voorstellen. Ik hoop dat jullie een beetje in je verleden duiken en zo’n liedje opduikelen waar je misschien geen goede sier mee kon maken, maar waar je wel met heel veel plezier naar luisterde, op danste, mee meezong of dat je met veel succes geplaybackt hebt op een Bonte Avond; laten we er een vrolijke boel van maken!

De middag wordt geopend door een vocal group die qua naam in ieder geval heel goed bij het ondeugende van Guilty Pleasures past: ze noemen zich Miss Chief. Een groepje van 3 zangeressen met een voorkeur voor soul en aanverwante stijlen. De oplettende bezoeker heeft hen al wel eens kunnen bewonderen op een Open Mic.