Zo leuk is het om een liedje via Video-zingen cadeau te krijgen: https://youtu.be/O22NLnB5QSA

Video-zingen

Niet bij elkaar, toch samen

Wie in deze tijd van social distancing iets te vieren of te herdenken heeft, moet daar creatief mee omgaan. Het liefst wil je al je dierbaren om je heen verzamelen en samen met hen een waardevolle nieuwe herinnering maken. Dat eerste, al je dierbaren om je heen, dat lukt nu even niet. Maar het tweede, samen met je dierbaren een waardevolle nieuwe herinnering maken, dat kan wel! Wij, Zing Je Eigen Lied en Dick Schuur (piano, productie) hebben daar een prachtige mogelijkheid voor ontworpen: Video-zingen!

Ontstaan

Zing Je Eigen Lied zou een zangworkshop verzorgen als verrassing voor de gasten op een zilveren huwelijksfeest. Door de Corona-maatregelen kon het feest natuurlijk niet doorgaan. Om het bruidspaar toch een feestelijke herinnering aan hun heuglijke dag te geven hebben we, in samenwerking met de gasten, de verrassing omgedraaid. We hebben een video-opname gemaakt waarin het bruidspaar door hun gasten werd toegezongen. Hierboven zie je hoe deze verrassing werd ontvangen.
Wij kunnen ons voorstellen dat meer mensen op deze manier iemand zouden willen toezingen. Dat kan in de persoonlijke sfeer, zoals in dit voorbeeld, maar ook in de werksfeer: wat een geweldige manier om collega’s in deze tijd weer even virtueel samen te brengen en elkaar een hart onder de riem te steken! Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen huis meedoen. En dat kan vanuit het hele land, of eigenlijk vanuit de hele wereld!
Daarom hebben wij een manier bedacht waarmee we dit relatief goedkoop kunnen aanbieden. De groepsgrootte kan variëren van ongeveer 12 tot meer dan 50 deelnemers. Wij regelen de hele gang van zaken en alle techniek. Het enige dat u zelf moet regelen is een groep deelnemers. En natuurlijk even een mailtje sturen naar: fenny@zingjeeigenlied.nl.

Hoe werkt het?

Elk Videokoor heeft één contactpersoon nodig, die via videozingen@gmail.com contact met ons legt. Wij sturen dan een document waarin wordt uitgelegd hoe we te werk gaan en hoe wij de privacy van de deelnemers waarborgen. Al het contact met de deelnemers verloopt via dit speciale e-mailadres. Na afloop van het project worden alle adressen weer gewist, er volgt dus geen nieuwsbrief of ander contact op de deelname.
We geven tips voor het zingen, het beeld, het geluid en de techniek. Er is één keer via videobellen contact met alle deelnemers, verder werkt alles per e-mail. We leggen heel duidelijk stap voor stap uit hoe het werkt, met een instructiefilmpje en met een geschreven handleiding. Hierdoor is het project ook geschikt voor mensen die niet zo handig zijn met digitale oplossingen. Het project is ook geschikt voor onervaren zangers. Net als in een ‘echt’ koor gaat het vooral mooi klinken door alle stemmen samen!
Als iedereen zich aan de afspraken houdt kunnen wij binnen maximaal een week na het videobellen het resultaat af hebben.

Wat gaan we doen?

Wij hebben vijf stukken gekozen die wij heel geschikt vinden voor dit project:

  • Lang zal ze leven-medley
  • You’ve got a friend
  • Make you feel my love/Tot jij mijn liefde voelt
  • Mother, how are you today
  • You’ll never walk alone

‘Tot jij mijn liefde voelt’ is een Nederlandse vertaling van ‘Make you feel my love’. U kunt in overleg voor een ander stuk kiezen of ons vragen op basis van aangeleverde informatie een andere tekst te schrijven op één van deze melodieën. In deze gevallen geldt een meerprijs. U kunt natuurlijk ook zelf een nieuwe tekst schrijven. Alle liedjes duren ongeveer 1 tot 1,5 minuut.

Kosten

In ieder geval tot 1 september 2021 willen we dit aanbieden tegen speciaal tarief, om het voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. Als we onze uren gaan rekenen komen we op een tamelijk hoog bedrag uit, het kost wel een paar dagen werk om het allemaal goed voor elkaar te krijgen. Daarom vragen we in plaats daarvan een bedrag per persoon: € 10 per persoon van 16 jaar of ouder, € 20 voor een gezin met kinderen onder de 16. Dit is inclusief 21% BTW. Er geldt een minimum van € 120.

Interesse?

Stuur een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl, wij helpen je graag verder!