Vrij om te zingen – workshop over blokkades


WAAROM KIES JE VOOR DEZE WORKSHOP?

Als je thuis altijd lekkerder zingt dan ergens anders, of voelt dat er meer uit wil dan er nu uitkomt, als je nieuwsgierig bent naar systemisch werken of naar Anja Kuhn van flow|e|motion, als je je minder zenuwachtig wilt maken of wilt weten wat je blokkeert….dan is dit een geschikte workshop voor jou.

WAAR GAAT HET OVER?

Vrij om te zingen is een workshop over het onderzoeken van je blokkades, zodat je een start kunt maken met het opruimen ervan. Hoewel zingen erg ontspannend kan zijn, kan het ook spanningen oproepen of zichtbaar maken. Dat kan je erg in de weg zitten. Een veelgehoord advies is ‘Fake it ‘till you make it’. Ik zeg het zelf heel soms ook wel eens en bedoel dan: doe alsof je nergens last van hebt, totdat je inderdaad nergens meer last van hebt. Als dat werkt is het prachtig, maar als het niet werkt, of je wilt wat meer de diepte in, dan is deze workshop een aanrader. Ik heb Anja gevraagd om deze workshop te leiden, omdat dit meer haar expertise is dan de mijne.
Anja en ik kennen elkaar een beetje uit onze conservatoriumtijd, maar de laatste tijd vooral via Facebook. Anja heeft zich omgeschoold tot coach en post regelmatig over haar coachingspraktijk en de inzichten en waarden van waaruit zij werkt. Zo ben ik fan geworden.
Voor deze workshop heeft Anja gekozen voor systemisch werken. Op haar website zegt zij daarover: ‘Ervaar jij een blokkade en kun je de vinger er moeilijk op leggen? Systemisch en opstellingswerk kan veel inzicht en opheldering geven. Op het moment dat je een situatie in het licht zet gaat een beweging op gang komen. Een beweging naar rust en heling.’ Het motto van Anja is: ‘Ken jezelf – leef vol vertrouwen’.

WAT NEEM JE ERVAN MEE?

Na afloop van de workshop heb je meer inzicht gekregen in wat je tegenhoudt om ook in publiek lekker vrij te zingen. Als je wilt kun je het meteen in de groep oefenen. Misschien is dat genoeg om de drempel over te stappen, misschien is het een goed begin en is het verstandig om ermee door te werken. Het is in ieder geval een stap in de richting van ‘Ken jezelf – leef vol vertrouwen’.

WAAR IS HET EN WANNEER?

We willen graag werken met een groepje van 5 – 7 personen. Dat is een te grote groep voor mijn lesruimte, dus we doen de workshop op een andere locatie: De Witte Schuit, Timpweg 3 in Groningen. De masterclass na de lunch is facultatief, maar wel van harte aanbevolen. Zaterdag 22 augustus 2020, 11 uur.

LET OP: OPGEVEN VOOR 8 AUGUSTUS!

ZIN IN MEER?

Uit Volle Borst, ZomerLesweek, ZomerZoemen, Op Fietse