INDIVIDUELE ZANGLESSEN


Individueel zangles in Groningen

De meeste mensen geven aan graag zangles te willen om hun techniek te verbeteren; soms omdat ze na langdurig zingen pijn voelen of schor worden, soms omdat ze blokkades tegenkomen, soms omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn hoe ze beter kunnen klinken. De individuele les is het meest geschikt voor wie met zijn of haar techniek aan de slag wil. Alle aandacht van de docent is voor jou en je leerproces, je kunt net zo lang proberen en sleutelen als we nodig vinden.

Er is meer dan zangtechniek

Maar techniek kan niet het enige belangrijke onderwerp zijn. Zingen is meer dan alleen je stem goed bedienen. Zangles gaat ook over leren keuzes maken, een smaak ontwikkelen, een opvatting laten horen over hoe jij wilt dat het gaat klinken. Ik vind het belangrijk om niet te blijven steken in de fase waarin je anderen probeert te imiteren, maar om ook je eigen geluid te vinden. Daarbij maak je niet alleen technische keuzes, maar ook muzikale keuzes, keuzes in tekstbehandeling en keuzes in hoe je dit op een podium wilt brengen.

Lesmogelijkheden

Je kunt zelf kiezen hoe vaak en hoe lang je les wilt. De meeste mensen kiezen uit één van deze mogelijkheden:

  • om de week drie kwartier
  • elke week half uur
  • elke week drie kwartier

Als je andere wensen hebt en het past in mijn rooster, dan kan dat ook.
Wie voor een reeks individuele lessen kiest gaat een lesovereenkomst met mij aan. De voorwaarden vind je op de desbetreffende pagina. De belangrijkste voorwaarde is dat de overeenkomst per dag opzegbaar is met een opzegtermijn van een maand. Je zit er dus nooit langer dan een maand aan vast, tenzij je dat zelf wilt.

Aankomende evenementen