REFERENTIES


WAT ZEGGEN MENSEN OVER FENNY?


In de zomer heb ik de workshop ‘Hoog en hard’ gevolgd bij Fenny. Een professionele workshop met een duidelijk beargumenteerde visie op verantwoord gebruik van je stem. Onconventionele tips helpen je direct mee om te horen en te voelen wat bepaalde fysieke aanpassingen met je stem en klank kunnen doen. Ik vond het ontzettend waardevol en leerzaam!

“Fenny let me fly and Fenny let me sing” (vrij naar “Mother” van Pink Floyd)
Zelfs een bejaarde betonmolen krijgt ze aan het zingen. Fenny bedankt! Niet alleen voor de motiverende zanglessen, maar zeker ook voor de diepere inzichten en gevoelens achter de songs. Een verrijking van mijn leven.

Ik ben sinds december 2014 lid van Soulful vrouwenkoor VET!!
Dat is niet alleen leuk en gezellig maar ik heb ook al veel geleerd. Van zingen wordt je vrolijke en je krijgt een ruimere blik op de wereld om je heen. Zomaar gratis erbij!
Ik heb nu ook twee keer een workshop in de zomer gevolgd en ook dat was erg inspirerend en gezellig! Ik kan het iedereen aanraden.

Ik heb jarenlang zangles gehad van Fenny en bijna zonder uitzondering was ik na die lessen blijer dan ervoor. Ik heb veel geleerd en genoten en we hadden ook vaak veel plezier. Het is nog steeds een van de dingen die ik mis, sinds ik niet meer in Groningen woon!

Jouw begeleiding in het omgaan met muziek en het zingen heeft mij enorm gemotiveerd om nieuwe dingen te proberen, te verkennen en te leren. Steeds vaker kan ik dit, in een bestek van jaren, terug vinden in mezelf en vertalen naar meer dan het zingen alleen. Dank je wel!

Fenny weet heel goed waar ze het over heeft en kan dit goed overbrengen. Zangtechniek zonder abracadabra, maar heldere taal en concrete tips. De lessen die ik heb gevolgd waren in een fijne sfeer met ruimte voor vrolijke noten. Dezelfde sfeer heb ik ervaren tijdens de open mic night. Ik kan zingen bij Fenny zeker aanraden.

Bedankt voor je grandioze inzet en muzikale coaching. We hebben geweldig samengewerkt!

Hoi Fenny,
wat klonk jouw koor gister goed! Leuk om te zien en horen bij de Tocht om de Noord, ook goede solisten.
Ik heb maar 2 liedjes gehoord, maar het was echt 1 van de betere koren.

Een song overbrengen met gevoel en passie is belangrijker dan een song technisch perfect willen zingen. Dit komt bij mij op als ik aan Fenny denk. Ik zing al een tijd in het koor VET en ik moet eerlijk zeggen dat ‘gevoel en passie’ overbrengen met de de arrangementen die Fenny maakt bij de soul liedjes, haast vanzelf gaan. Zij bezorgt mij met de koorpartijen vaak kippenvel en ik weet zeker bij anderen ook. Ik heb al weer zin in ons volgende optreden!

Ik wilde je vertellen dat ik van de zomer een band heb gezocht en gisteravond hebben we onze eerste gig gehad en dat ging echt super! Ik wil je heel erg bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt en je laten weten dat het dus niet voor niets is geweest. Echt ontzettend jammer dat je in Groningen zit want ik ben nog aan Amsterdam gebonden op het moment. Heel veel liefs,

Ik wil je ontzettend bedanken voor alle lessen! Niet alleen voor alles wat ik van je geleerd heb, maar ook voor het ontdekken en leren vertrouwen van mijn stem. Ik zal er nog vaak aan terugdenken, en wie weet wel tot weerziens!

Fenny en ik kennen elkaar van het conservatorium, en we zijn al 25 jaar collega’s en vriendinnen. Bevlogen en gepassioneerd, dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik denk aan de mens en zangdocent Fenny. Ik heb een bijscholingscursus EVT bij Fenny gevolgd. Het is heerlijk om Fenny als docent te hebben:  haar duidelijke manier van lesgeven, met dat vleugje humor dat de lessen nóg leuker maakt. Door haar vakmanschap leert iedere leerling, amateur en professional.

Vandaag een superleuke en interessante workshop gevolgd bij Fenny Hoekstra. Zo gaaf dat ze al haar kennis met ons wil delen!! En morgen nog zo’n leuke dag. Superbijscholing voor zangjuffen!!

In de ruim 10 jaar waarin ik zangles heb gehad van Fenny, heb ik haar in haar rol van zangdocente leren kennen als professioneel, bevlogen en constant in ontwikkeling. De ontwikkeling zie ik onder andere terug in het feit dat ze opleidingen volgt, onderzoek doet en nieuwe theorieën over zangtechniek bijhoudt.
Maar nog interessanter dan de professional Fenny vind ik het mens Fenny: ze is warm en open, heeft oog voor haar leerlingen, sluit aan bij hun individuele wensen, stimuleert hen zonodig om achter zichzelf te gaan staan, en helpt hen om te groeien. Het gaat hierbij niet om prestatie, maar om plezier en genieten van zingen en muziek. Er wordt in de lessen dan ook hard gewerkt, maar ook veel gelachen.
Kortgezegd denk ik dat de meerwaarde van hoe Fenny lesgeeft heel goed terug komt in de naam van haar zangschool. Het belangrijkste dat ik van Fenny heb geleerd, is namelijk om in eerste plaats te zingen voor mijzelf: mijn plezier, mijn verhaal, mijn eigen lied.

Heel erg bedankt voor alle lessen, tips en steun! Je bent een topdocent!