VET!!


Soulful vrouwenkoor

VET!! is een soulful vrouwenkoor, op dit moment bestaande uit 14 zangeressen. Alle zangeressen van VET!! zingen zowel solo’s als koorpartijen, waarbij alle arrangementen van mijn hand zijn. Tijdens optredens worden we vaak begeleid door Koen Jongsma (gitaar) en Han Latupeirissa (percussie), soms door de band Hitmaker. Er kunnen ook dubbele optredens geboekt worden, met VET!! voor de pauze en Hitmaker na de pauze. Hitmaker speelt repertoire van Nile Rodgers (bekend van o.a. Chic), aangevuld met video en audio van de harde schijf.

OPTREDENS

Het koor spat van enthousiasme van het podium, wat we konden laten zien tijdens optredens in o.a. Het Paleis en Plaza Danza in Groningen, Paradiso in Amsterdam en op het Vocaal Festival in Annen. Deze zomer hebben we gezongen in het Sterrenbos, op de NoorderZondag van Noorderzon en op 13 september mochten we al zingend meevaren op De Tromp tijdens de botenparade van het Grachtenfestijn. Het is voor ons al een beetje traditie geworden om tegen de kerstdagen her en der een soulful kerstliedje aan te bieden; in het Martiniziekenhuis bijvoorbeeld, tijdens WinterWelvaart, of gewoon tijdens een rondje door de stad in een kroeg of warenhuis.

AUDITIES

Als je mee wilt zingen in VET!! wordt je gevraagd om eerst auditie te doen. Wat ik  tijdens de auditie graag wil zien is enthousiasme voor zingen en leergierigheid. Natuurlijk is het ook belangrijk om toonvast en ritmisch te zingen, maar het is niet belangrijk om een foutloze auditie te doen.