Waarom kies je voor deze workshop?

Je kiest voor deze workshop als je meer beheersing over, of liever nog: meer vertrouwen in je stem wilt, meer stabiliteit, dus minder ‘overslaan’ of ‘breuken’, meer energie in het zingen wilt zonder te forceren, als je spieren die je nodig hebt voor een goede houding en ademhaling wilt versterken en als je op zoek bent naar een goede balans tussen actie en ontspanning.

Waar gaat het over?

Adem, houding en anchoring zijn samen de krachtbron van je stem, daarom heet de workshop Power. Anchoring betekent dat je de fijne motoriek van het strottenhoofd ondersteunt door grotere spieren elders in je lichaam te gebruiken.  De oefeningen en inzichten komen uit verschillende hoeken en boeken: Your body, your voice van Dimon, Vocal Fitness van Friedländer, De kracht van ademhalen van Swami Saradananda e.v.a.

Wat gaan we doen?

We doen ontspanningsoefeningen om overbodige spanning los te laten, spierversterkende oefeningen om de benodigde spieren te trainen, ademoefeningen om ruimer en vrijer te ademen en lang met die adem te kunnen doen en stemoefeningen en korte liedjes om dit alles toe te passen en te ervaren bij het zingen.

Wat neem je ervan mee?

Na afloop heb je meer inzicht in hoe je je stem op verschillende manieren kunt ondersteunen, ken je oefeningen om je stem sterker, stabieler en energieker te maken en ben je helemaal klaar voor de rest van de dag.

Waar is het en wanneer?

Bij de buurvrouw van Zing Je Eigen Lied, Dansstudio Tineke Rouw, Lamsoor 2A in Groningen. Zaterdag 12 augustus, van 9.00 tot 11.00 uur.
Let op! Er is geen pauze, dus ook geen lunch of iets dergelijks. Zelf even water meenemen dus!

Wat heb je nodig?

Een yogamat, een kussentje en/of een dikke handdoek, en water.

Wat kost het?

De workshop kost € 25 p.p.

Meedoen?

Geef je hier op, of stuur een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl

Zin in meer?

Workshop Woord, ZomerLesweek, Wielewaal gaat wandelen!