Voor de vorm – hoe zitten liedjes in elkaar?

Waarom kies je voor deze workshop?

Als je graag minder tijd kwijt wilt zijn aan het instuderen van liedjes, als je meer inzicht wilt hebben in de vorm van een lied, of als je niet goed weet wat dat betekent, als je graag beter wilt samenwerken en communiceren met andere muzikanten, zoals gitaristen, pianisten, dirigenten…dan is dit een workshop voor jou.

Waar gaat het over?

Je leert over de verschillende vormen die liedjes kunnen hebben, hoe je ze herkent en hoe je dit kunt gebruiken bij het instuderen.  Je leert als het ware puzzelstukjes herkennen en goed op hun plaats leggen.

Wat neem je ervan mee?

Na afloop van de workshop heb je meer inzicht in de structuur van verschillende liedvormen. Je leert beter en analytischer te luisteren. Je gaat daardoor efficiënter studeren, zodat je minder tijd kwijt bent aan ‘wat je moet doen’ en meer tijd over hebt voor ‘hoe je het wilt doen’. Je leert dat je niet alleen met behulp van de tekst kunt aangeven waar je de draad op wilt pakken; handig, want instrumentalisten hebben geen tekst. Je leert ook vormtekens herkennen in verschillende soorten bladmuziek (score, leadsheet, koorpartij).

Wat gaan we doen?

Nadat we een aantal verschillende veel voorkomende vormen hebben besproken en beluisterd gaan we een aantal liedjes op deze manier benoemen: welke vorm heeft het, wat is standaard, wat is afwijkend, waar let je vooral op tijdens het studeren. We doen dit zowel lezend (score, leadsheet, koorpartij) als luisterend. Je mag zelf repertoire inbrengen, maar dat is geen vereiste.  Daarna studeren we samen een meerstemmig stuk in, gebruik makend van de kennis die we net hebben opgedaan.

Waar is het en wanneer?

Zing Je Eigen Lied, Neutronstraat 7-14, 9743 AM Groningen

Zaterdag 27 augustus, aanvang 11 uur. Het duurt tot ergens tussen 14.00 en 15.00 uur. De eindtijd is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. Er is plaats voor 3 tot 7 personen. We lunchen om ongeveer 12.30 uur.

Wat kost het?

Deelname aan de workshop kost € 42,50. Dat is inclusief thee, water en lunch.

Meedoen?

Geef je hier op, of stuur een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl

Zin in meer?

Wielewaal gaat varen!, Wind mee, Blends have more fun, ZomerLesweek