Wind Mee – een workshop over ademsteun en stem

Waarom kies je voor deze workshop?

Als je moe wordt van zingen, als je denkt dat ademsteun betekent dat je je buik moet intrekken, als het zingen niet gemakkelijker gaat als je ademsteun toepast, maar ook als je graag onbekommerd, comfortabel, met minder inspanning wilt kunnen zingen…dan is dit een workshop voor jou.

Waar gaat het over?

Het gaat over de relatie tussen ademsteun en stem. Hoe helpt ademsteun je bij het zingen? Het gaat over klank maken, over vrij zingen, over ruimte maken zodat je stembanden hun werk goed kunnen doen. Soms kan zingen voelen alsof je tegen een straf windje in moet fietsen, als ploeteren en zwoegen. Daar worden de meeste mensen niet blij van. Als je ademsteun goed toe kunt passen, dan heb je altijd een steuntje in de rug. Dan is zingen als fietsen met de wind mee.

Wat neem je ervan mee?

Na afloop van de workshop kun je benoemen wat ademsteun is, je kunt bij jezelf controleren of je ademsteun correct toepast, je weet wat je moet doen om de ademsteun verder te ontwikkelen en te trainen. Je leert ook wat incorrecte ademsteun is, hoe je dit kunt herkennen en vermijden of eventueel afleren. Je leert beter zingen met minder inspanning.

Wat gaan we doen?

Je krijgt de theorie in kleine delen aangereikt. Na afloop kun je het op papier mee naar huis nemen. Na elk kort deel theorie gaan we meteen in de praktijk toepassen wat we zojuist hebben besproken. Op die manier kun je bij jezelf en de andere deelnemers meteen zien en horen wat er gebeurt. We doen dit door middel van oefeningen, maar ook door middel van het zingen van een lied naar keuze. Als je het moeilijk vindt om een lied te kiezen, kun je ‘Here, there and everywhere’ van The Beatles gebruiken.

We werken in een klein groepje, van minimaal 3 en maximaal 7 deelnemers.

Waar is het en wanneer?

Zing Je Eigen Lied, Neutronstraat 7-14, 9743 AM Groningen.

Zaterdag 13 augustus 2022, vanaf 11 uur.  Het duurt tot ergens tussen 14 en 15 uur, de eindtijd is mede afhankelijk van het aantal deelnemers. We lunchen om ongeveer 12.30 uur.

Je kunt de workshop ook online volgen.

Wat kost het?

Deelname aan de workshop kost € 42,50. Dat is inclusief thee, water en lunch.

Online deelname kost € 15. De verbinding wordt tijdens de lunchpauze verbroken en na afloop van de pauze opnieuw tot stand gebracht.

Meedoen?

Geef je hier op, of stuur een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl

Zin in meer?

Wielewaal gaat varen!, Blends have more fun, ZomerLesweek, Voor de vorm