Aanmeldformulier Solfègeklas

Solfègeklas – gehoortraining en van blad zingen

In de Solfègeklas train je je gehoor en je vaardigheid om van blad te zingen.

Wat neem je ervan mee?

Je traint je oren en daarmee je vermogen om zuiver te zingen.  Je traint je melodisch geheugen en je melodisch voorstellingsvermogen, zodat instuderen sneller gaat en je creatiever wordt in je omgang met melodieën. Je gaat er beter van zingen. Je leert muziektheorie te verbinden met de praktijk en verdiept daarmee je inzicht. Het oefent veel fijner in een groepje, je leert veel van elkaar en het is gezellig.

Waar gaat het over?

In een solfègeklas breng je je theoretische kennis over muziek in de praktijk. Je traint dus vaardigheden. Je hebt daarvoor wel wat kennis nodig, anders valt er niet veel in de praktijk te brengen :-). Door praktisch bezig te zijn ontwikkel je niet alleen je vaardigheden, maar ga je de theorie ook beter begrijpen.

Wat gaan we doen?

We gaan (eenvoudige) melodieën van blad zingen. Het doel is om dat te kunnen op basis van alleen de grondtoon. Dat doel hoeven we niet al in de eerste les te behalen. Vaste onderdelen zijn daarnaast intervallen trainen en ‘Raad een lied of niet’: kom er al lezende achter welk bekend lied er op papier staat.
Je leert methodisch te werk te gaan, zodat het steeds eenvoudiger wordt om de goede noten te vinden. In de eerste serie lessen laten we ritme nog even buiten beschouwing.

Kan iedereen meedoen?

Je hebt wel wat basiskennis nodig om mee te kunnen doen. Als je de cursus Van Blad hebt gevolgd kun je zo aansluiten. Als je die cursus niet hebt gevolgd, maar wel wat kennis hebt, dan kun je het in ieder geval één keer proberen om te zien of je het bij kunt benen. Of je stuurt mij een mail en wij proberen samen te ontdekken wat je al weet en of dat genoeg is om in te steken.

Waar is het en wanneer?

Om de week op maandagavond van 18.30 tot 19.15. De data staan hiernaast op het aanmeldformulier. De lessen vinden plaats in de lesruimte, Neutronstraat 7-14 in Groningen. Je kunt je per keer opgeven, of voor een aantal lessen in één keer.

Wat zijn de kosten?

Als je een lesovereenkomst met mij hebt, dan betaal je € 7,50 per keer. Als je meteen 8 lessen reserveert krijg je 20% korting. Je betaalt dan € 48 voor 8 lessen. Ik neem de betaling van de solfègeklas mee met de incasso van je overige lesgeld.

Als je geen lesovereenkomst met mij hebt, dan betaal je € 10,– per keer. Als je meteen 8 lessen reserveert krijg je 20% korting. Je betaalt dan € 64 voor 8 lessen.

Wat zijn de voorwaarden?

Je reserveert uiterlijk de zondag voordat de les plaatsvindt, dus uiterlijk 9 oktober voor de eerste les op 10 oktober. Dit betekent ook dat je tot uiterlijk 9 oktober gebruik kunt maken van de 20% korting.

Als je de lessen gereserveerd hebt krijg je een e-mail ter bevestiging met daarin een betaalverzoek. Als de lessen betaald zijn ligt je deelname vast.

Als ik, wegens ziekte of welke andere reden dan ook, een les moet afzeggen krijg je het geld voor die les terug. Als je zelf, wegens ziekte of welke andere reden dan ook, moet afzeggen krijg je geen geld terug. Het is dus verstandig om alleen lessen vooruit te boeken als je zeker weet dat je in de gelegenheid bent om te komen.

Hoe meld ik mij aan?

Door het formulier hiernaast in te vullen. Vergeet niet de gewenste datum/data door te geven! Dat doe je door de checkbox voor de betreffende datum aan te klikken.

Ik hoop dat we een mooi groepje bij elkaar krijgen!