Workshop Studio

UPDATE

Beide beschikbare data, 12 november en 10 december, zijn inmiddels volgeboekt.

Zing Je Eigen Lied i.s.m. The Session Hut

Zaterdag 10 december kun je in The Session Hut een professionele opname laten maken! We hebben tussen 10.00 en 16.30 tijd voor je gereserveerd. Je gaat opnemen met Richard Kerkdijk van The Session Hut.

Wat neem je ervan mee?

  • Een mooie, professionele opname van jezelf, om cadeau te doen aan een dierbare, te versturen als digitale kerstkaart, te bewaren als herinnering of te laten horen aan iedereen die zegt: ‘zing eens wat’ :-)
  • Zingen in een opnamestudio is een unieke ervaring, een unieke bijdrage aan je ontwikkeling
  • Je krijgt uitleg over het opnameproces, zodat je kunt meepraten over ‘dubben, inprikken, mixen, namixen’ en alle andere dingen waar je vragen over hebt

Waarom is zingen in een studio anders dan op een podium?

Op een podium is muziek vluchtig, als je uitgezongen bent is het voorbij en hebben we alleen de herinnering nog. Die herinnering gaat vooral over de sfeer: zijn mensen geraakt, was het één groot feest, klonk het lekker. Het gaat meer om het geheel dan om de details. Elk concert is op een bepaalde manier uniek: andere locatie, ander publiek, andere sfeer.
Op een podium is directe interactie met het publiek.

Een opname kun je heel vaak opnieuw luisteren en is altijd hetzelfde. Details die tijdens een concert van minder groot belang zijn kunnen op een opname erg op de voorgrond treden. Daarom staat een liedje bijna nooit in één keer helemaal goed erop. Dat betekent dat je het vaker moet zingen om een goede opname te krijgen. De studiotechnicus kan uit die verschillende versies dan één goedklinkend geheel maken.
Je zingt voor mensen die er nu niet bij zijn en zult hun reacties niet meekrijgen als ze naar je luisteren.

Daarom ben je in een studio vaak wat meer in jezelf gekeerd dan op een podium. Je hebt die focus ook wel nodig, maar moet er tegelijkertijd voor oppassen dat je niet zo bezig bent met de (zang)technische details dat de sfeer van het lied je ontglipt.

Wat gaan we doen?

Het uitgangspunt is dat je opneemt met een karaoke-track. Je kunt ook je ‘eigen’ gitarist of pianist meenemen of jezelf begeleiden. Eén uur studiotijd bestaat uit drie kwartier opnemen en uitleg daarover, één kwartier namixen voor Richard. Namixen betekent dat Richard in de dagen na de opnamedag de opnames gaat nabewerken en zorgt voor een goede balans, een goed geluid. Ik ben aanwezig als vocal coach.

Waar is het en wanneer?

We nemen op in de The Session Hut, in Groningen-Zuid. De dag begint om 10 uur en eindigt om 16.30 uur.

Wat zijn de kosten?

De kosten bedragen € 70 per uur. Hiervoor krijg je drie kwartier opnametijd + uitleg, een kwartier namixtijd, vocal coaching tijdens het opnemen en na een aantal werkdagen een mooie digitale opname in je mailbox.
Een individuele opname met een karaoke-track werkt het snelst, dan zul je aan één uur genoeg hebben voor één of misschien zelfs wel twee liedjes. Als je met meer mensen komt, dan overleggen we even over de tijd.

Hoe meld ik mij aan?

Door het contactformulier op deze pagina in te vullen. Ik neem daarna per mail contact met je op.

Meld je hier aan voor Workshop Studio