Waarom kies je voor deze workshop?

‘Blends have more fun’ is een zangworkshop over mengen. Als je soms voelt dat je stem ‘overslaat’, als je wilt weten waarom ‘kopstem’ en ‘borststem’ verouderde termen zijn en hoe je dit helderder kunt benoemen, als je in je koor altijd te horen krijgt dat je niet goed mengt met de rest, als je optimaal gebruik wilt maken van alle kleuren die je stem heeft…dan is dit een workshop voor jou.

Waar gaat het over?

De verschillende kleuren van je stem worden ook wel ‘register’ genoemd. Je leert in deze workshop verschillende registers te herkennen, soepel om te gaan met registerovergangen en hoe je jouw stem goed kunt laten mengen met andere stemmen.  Je leert wat er gebeurt als je stem ‘overslaat’, dat je meer opties hebt dan alleen ‘borst-‘ en ‘kopstem’, hoe je die verschillende opties aan kunt spreken, dat je kunt kiezen voor abrupte overgangen (overslaan, jodelen, snik) of geleidelijke overgangen en hoe je dit kunt trainen.

We wisselen korte stukken theorie af met langere stukken praktijk. Na de lunch krijgt de workshop de vorm van een masterclass. Dat betekent dat iedere deelnemer een lied gaat zingen waarin het geleerde meteen toegepast kan worden. De rest is op dat moment publiek en kan ook feedback geven.

Wat neem je ervan mee?

Na afloop van de workshop heb je meer keuzemogelijkheden over je eigen klank. Je kunt meer eenheid in je stemgeluid brengen en weet hoe je dat kunt uitbouwen. Je weet hoe je verder kunt werken aan een gemengde sound, bijvoorbeeld een fake belt of een mixed voice, of hoe je juist de verschillen kunt gebruiken om je interpretatie kracht bij te zetten. Je weet ook hoe je met je eigen stem kunt opgaan in een koorklank, of juist als solist beter hoorbaar bent naast de koorklank.

Waar is het en wanneer?

Zing Je Eigen Lied, Neutronstraat 7-14 in Groningen. Zaterdag 20 augustus 2022, van 11 uur tot uiterlijk 15.00 uur. De duur van de workshop hangt mede af van het aantal deelnemers.

Wat kost het?

De workshop kost € 42,50 inclusief thee, water en lunch.

Meedoen?

Geef je hier op, of stuur een mail naar fenny@zingjeeigenlied.nl.

UPDATE: De workshop is uitverkocht.

Zin in meer?

Wielewaal gaat varen!, Wind mee, ZomerLesweek, Voor de vorm