Workshop Studio

Waarom kies je voor deze workshop?

Als je een mooie, professionele opname van jezelf wilt, als je wilt ervaren waarom zingen in een studio iets heel anders is dan zingen op een podium, als je auditie-materiaal nodig hebt, als je je familie en vrienden wilt verrassen met een mooi lied dat jij hebt gezongen, dan is dit een goede workshop voor jou.

Waar gaat het over?

Deze workshop geeft je de gelegenheid om studio-ervaring op te doen voor een mooi prijsje. Je leert heel goed naar jezelf en naar het totaalbeeld luisteren. Je krijgt desgewenst een korte uitleg over de gang van zaken in een studio, maar het gaat er vooral om dit allemaal zelf te ervaren en na afloop een mooie opname van jezelf te hebben.

Wat neem je ervan mee?

Na afloop van je tijd in de studio gaat Richard van The Session Hut je opname namixen: zorgen dat de balans in het geluid optimaal is en dat je beste prestatie uiteindelijk de opname wordt. Je krijgt de opname digitaal via de mail. Je kunt deze downloaden en beluisteren wanneer je wilt.  Je kunt deze ook via de mail delen met wie je wilt.
Bovendien is het een heel leerzame ervaring. Zingen in een studio is iets heel anders dan zingen in een les of zingen op een podium. Dat is vooral een verschil in focus. Op een podium gaat het om de sfeer op dat moment, om het contact tussen jou en je publiek. Kleine foutjes zijn van weinig belang, ze zijn voorbij voordat je het weet en als het daarna lekker blijft lopen is iedereen het zo weer vergeten. In een studio gaat het om een opname die heel vaak opnieuw beluisterd kan worden. Je wordt daarom kritischer op kleine foutjes: als je die steeds opnieuw hoort gaan ze irriteren. We gaan ervoor dat de focus zodanig is dat je kritisch kunt zijn zonder dat dit ten koste gaat van sfeer en spontaniteit.

Wat gaan we doen?

Je kiest een lied waar een goede karaoke-file van is die je in de studio kunt gebruiken. Wij gebruiken deze file ook tijdens de lessen waarin je je voorbereidt. Per uur studiotijd heb je drie kwartier opnametijd + een kwartier voor het namixen. Dat laatste doet Richard na de opnamedag. In de studio krijg je een korte uitleg over hoe je als zanger(es) te werk gaat in de studio. Daarna gaan we opnemen. Ik ben aanwezig als vocal coach. Vorig jaar bleek dat je in drie kwartier prima één liedje kunt opnemen.
Je kunt eventueel ook zelf een pianist of gitarist meenemen. Dan raden wij 1,5 uur studiotijd aan, omdat het instrument ook ingeregeld moet worden. Het kost altijd meer tijd om meer mensen op te nemen.
Ook als je meer dan één lied wilt opnemen raden we 1,5 uur studiotijd aan.

Waar is het en wanneer?

We nemen op in The Session Hut in Groningen-Zuid. Het adres krijg je na opgave. De workshopdag is op zaterdag 18 november, je kunt een tijd kiezen tussen 10.00 en 18.00 uur.

Wat kost het?

Deelname aan de workshop kost voor cursisten van Zing Je Eigen Lied € 80 voor een uur studiotijd. Dat is drie kwartier opnemen, een kwartier namixen. Je krijgt voor dat geld dus een uur studiotijd, drie kwartier vocal coaching in de studio, en een digitale opname.

Als je geen zangles hebt bij Zing Je Eigen Lied betaal je € 120 per uur studiotijd.

Meedoen?

Je kunt je opgeven in de les, via een mail of appje, of door het contactformulier op deze pagina in te vullen.

Ik geef me op voor Workshop Studio